UPPER MALL

The master bedroom with a private balcoy overlooking the River Thames

This Victorian property, with sweeping views of the Thames in South West London, was transformed from a formerly uninspiring house into a light filled, spacious home opening up the space to reveal and capture the impressive views of the river.

Located within a flood zone as well as a Conservation Area, the property also had a restriction for no rooftop developments. However, Stuart Forbes Associates developed a scheme with an extended basement level and a dormer rooftop extension making best use of the opportunities of the property. This was presented to the planning authorities demonstrating planning precedent and sensitivity to the surrounding properties. The application was successful and the resulting building saw the combined efforts of the project team create a beautiful bright family home.

 

“Stuart was invaluable in rethinking how to transform what had become an old and slightly tired house into a perfect family home on the river. His ideas on how to open up views throughout the house and reorient the living spaces towards the river worked beautifully. The team at Stuart Forbes Associates  were able to keep a complex projects on track, managing the engineers, builders and specialists and their attention to detail ensured that the final result was as impressive as the original designs had promised.” Client, Upper Mall
The front elevation to Upper Mall 
The ground floor with a featrue staircase linking the living and kitchen spaces
The Library
Staircase throughout the house creating a dynamic visual connection between all the spaces.
The glass and steel feature staircase and library, living room and coffee table
Detail of the glass and steel staircase. View to the living space with modern glass roof extension
The master bedroom for the property with private balcony. The balcony has views along the River Thames