station road

The heart of the house, the kitchen. This light filled space is modern yet homley.

This South West London property required a complete renovation and extension to create a bright, well proportioned family home.

Given its location within a conservation area and flood zone the practice utilised its considerable experience in gaining planning permission for an extensive basement and loft conversion to the property.

Once the extensive refurbishment was complete the clients were delighted with their new home. The new basement provides extra living space with natural light acquired through light-wells at the rear of the property and the revised ground floor layout provides a more rational use of space and opens up a clear perspective view from the front entrance to the back garden.

The loft area opens up to the underside of the roof to create double height spaces for children's bedrooms with mezzanine levels created as sleeping 'platforms', maximising floor area for play.

The front elevation of the refurbished property
The library. Herringbone wooden floor boards connect seamless connect this room to the living room through a beautifully detailed set of double doors.
The main staircase. connecting all the different levels of the building together.
The children's bedroom. Bunk bed and sung accessed by a latter above a desk and wardrobe.
Perfectly symmetrical master bedroom. Luxuary plump pillows cover the bed with detailed architrave surrounding the room.
View down the spiral staircase.
The living room. Large bay window bringing in copious amounts of natrural light. A fire place on the right allows for fires to be lit when the temperature allows it.
The garden elevation to the property. Spread over four floors with key architectual elements light up by contempoary bright lighting.