new fetter lane

 Stuart Forbes Associates and Aedas Archtiects CGI of a concept for an office building on New Fetter Lane in the CIty of London. This modern office block contains grade A office space with garden terraces for workers cascading down the roof line.
 This concept sketch of the rear building elevation show the building stepping up in height to its peak, 

Stuart Forbes Associates, partnered with Aedas Architects, entered a limited competition for an island site in a busy part of the City of London on the fringes of the legal quarter of Lincoln's Inn

The proposed structure is characterised by the simple expression of three giant concrete cores which serve the office accommodation to either side. The complexities of the rights of light surrounding the site have given rise to an undulating, stepped mass which has its high point on the narrow apex of the site.

In contrast to the corporate world which exists above the streetscape, the building is carved away at its base to provide a foyer and reception area to the office above. Most importantly it has an active ground floor which is envisaged as a positive addition to the public realm, with arcade and food and beverage offers which encourage the integration of the public with the built form, rather than being excluded by an overly robust, security driven facade. Rooftop gardens were considered to again improve the quality of the office environment in an area where little public open space is provided.

 3D model - plan view - New Fetter Lane - concept architecture
 3D model - front view - New Fetter Lane - Square Mile - Modern Architecture
 This 3D model diagrams shows the deisign rationale behind the building's porposed height. 
 3D showing the steps of the Stuart Forbes Associates New Fetter Lane concept