HAMILTON terrace

The open plan kitchen and living space. The listed North London townhouse underwent extensive refurbishment. 

When acquired by our clients, this 6 bedroom, North London townhouse required extensive refurbishment and modernisation. The client’s brief was clear-they wanted a contemporary open living space within this previously untouched listed building.

The new designs created by SFA remodelled the entire property and extended into the rear garden. The extension is clearly defined from the existing property with a roof-light which bends to become the rear wall of the extension.  A new basement level for utility, plant, WC and wine store allows the lower ground to exist as a clear open plan kitchen, living and dining room.

The sleek kitchen and finishes on the lower ground and basement floors are purely contemporary installations in contrast with the traditional details of the upper floors.

The upper floors were reworked in respect of their traditional layouts but adapted to incorporate en suite bathrooms and dressing rooms throughout.

Located in St Johns Wood this listed terrace has kept all its traditional features with a new basement level added.
The modern and spacious bathroom. Book matched marble walls and floors are light by a contempoary roof light creating a luxurious space, 
Located on the ground floor the study looks down into the garden. A modern rug warms the room with the dark __ Woden floor boards and joinery create a traditional and formal space.
The extension landscaped the green to create an outdoor seating area with an eastern inspired terraced rock garden before learning into the original grass lawn garden.
___ marble worktops finish this modern kitchen. The island contains the oven and sink. The space leads into the new extension creating the main living space for the property,